Translate

svētdiena, 2019. gada 21. jūlijs

Mājās gatavots saldējums



Lai pagatavotu šo saldējumu, ir vajadzīga saldējuma mašīna. Manā gadījumā tā ir šāda.



Gatavoju pēc receptes, kas norādīta uz kastes.

3 olu dzeltenumi
150 g cukurs
1 vaniļas pāksts vai vaniļas ekstrakts, vai vaniļas cukurs
200 ml saldais krējums
200 ml piens

Pirmais, kas ir jāizdara, jāieliek trauks saldētavā vismaz uz 8 stundām. Es ieliku uz nakti. Traukā gar malām ir speciāls šķidrums.
Un tikai tad var taisīt saldējuma masu.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā masā. Pienu uzkarsē līdz vārīšanai ar vaniļas sēklām un pāksti(pēc tam pāksti izņem) ja bez pāksts (kā es to darīju), tad vienkārši uzkarsē, pieliek vaniļas esenci, var garšai pielikt arī vēl kādu citu esenci, piemēram, aveņu. Pienu mazliet atdzesē. Es atdzesēju tikai nedaudz. Kamēr putojas olas ar cukuru, lej lēnām klāt pienu un saldo krējumu. Visu kārtīgi sajauc. Bet nevajag putot. Saldo krējumu arī nav jāputo.
Kad saldējuma mašīna ir sagatavota lietošanai, to ieslēdz un masu lej lēnām traukā. Atstāj uz 40 minūtēm lai maisās. Tā izskatās saldējuma masa pēc 40 minūtēm.



Masu saliek trauciņos. Masa ir krēma konsistencē, tāpēc es trauciņus ievietoju saldētavā uz divām stundām.
Mmm, nu var lēnām baudīt šo auksto gardumu. Saldējums lēnām atkūst un ir krēmīgs. Piebildīšu, ka šis bija pirmais mēģinājums gatavot mājās ar saldējuma aparātu. Un tiešām sanāca!

Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru