Translate
svētdiena, 2018. gada 28. janvāris
Eklēri ar vārīto mandeļkrēmu
Testējot mandeļpienu, nolēmu pagatavot mazus eklērus ar vārīto krēmu, govs piena vietā izmantojot mandeļu pienu.
Plaucētā mīkla :
113 g sviests
240 ml ūdens
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Katlā uzvāra ūdeni, sāli, sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no plīts, lai mazliet atdziest.
Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam robots uzgalis, izspiež mazus eklērus, apm. 7 cm. garus. Man sanāca viena panna pilna un vēl uz otras pannas tik cik bildē.
Cep 210 grādos apm. 20 - 25 min. Atdzesē.
Kamēr kūciņas dziest, gatavo vārīto krēmu. Protams, to var arī darīt daudz ātrāk.
Krēms :
400 ml mandeļu piens
100 - 120 g cukurs (glazūrai bija tumšā šokolāde, cukurs krēmā 120 g)
80 g milti
2 olas
3 pilieni mandeļu esence garšas pastiprināšanai
Samaisa olas, cukuru un miltus. Uzvāra pienu, iemaisa karstajā pienā maisījumu, un maisot karsē uz mazas liesmas. Karsē, kamēr masa sāk biezēt. Pieliek esenci. Tā kā govs piena vietā ir mandeļpiens, ar biezēšanu neiet tik ātri. Krēms nav tik biezs kā taisot ar govs pienu. Kad krēms ir kārtīgi atdzisis, pilda kūciņās. Katru griež gareniski uz pusēm un ar karoti smērē krēmu. Krēms nesanāca tik biezs, lai to spieztu ar konditorejas maisiņu. Kad visas kūciņas ir sasmērētas, tās pārsmērē ar izkausētu šokolādi.
Glazūra :
100 g šokolāde
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Smērē uz kūciņām.
Eklēri gatavi! Vēl mazliet jāpatur ledusskapī, un tad ... mmm! Krēms garšo pēc marcipāna!
Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-kukas-ekleri.html
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru