Forma 22 cm diam.
Apakša :
125 g sviests
100 g tumšā šokolāde
2 olas
200 g cukurs
120 g milti
1 tējk. vaniļas cukurs
1 tējk. cepamais pulv.
2 ēd.k. kakao pulv.
Krēms :
400 g krēmsiers (istabas temp.)
200 g tumšā šokolāde
100 g cukurs
300 g salds krējums
3 ēdamk. stipra kafija
1 tējk. vaniļas cukurs
Glazūra :
100 g tumšā šokolāde
100 g salds krējums
Dekors : ogas
Mīkla : Izkausē sviestu. Šokolādi salauž gabaliņos, ieber izkausētajā sviestā, izmaisa, kamēr šokolāde izkūst. Saputo olas ar cukuru. Šokolādes masā iemaisa saputotās olas un caur sietu iesijā sasvērtās sausās sastāvdaļas. Izmaisa mīklu. Formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu, izlīdzina.
Cep 175 grādos apm. 20 minūtes. Kūkai jābūt iekšpusē mīkstai. Kociņam jābūt mazliet ar mīklu.
Atdzesē. Ja vēlas, kūku var mitrināt. Es izmantoju mazliet rumu.
Gatavo krēmu : Pirmo sagatavo kafiju, lai atdziest. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē. Atdzesē, lai nebūtu par karstu. Tikmēr saputo krēmsieru ar cukuru un vaniļas cukuru. Saldo krējumu saputo vieglās putās. Saputotajā krēmsierā iemaisa izkausēto šokolādi, tad saldo krējumu un beigās kafiju. Visu kopā uzputo un smērē uz kūkas pamatnes, izlīdzina.
Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām vai uz nakti.
Kad krēms ir sastindzis, ņem nost formas malas, kūku pārliek uz šķīvi.
Gatavo glazūru. Uzkarsē līdz vārīšanai saldo krējumu. Ieber salauztu gabaliņos šokolādi. Ļauj lai izkūst. Izmaisa, lai būtu vienmērīga masa. Visu lej uz kūkas un izlīdzina apkārt pa malām. Šokolāde smuki notecēs pa malām. Kamēr šokolāde nav sastingusi, uzber ogas vai citus dekorus.
Kūka ir ļoti šokolādīga un sātīga. 😋
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru