12 gab
Mīkla:
60 g sviests
200 g cukurs
1 ola
145 g milti
20 g kakao pulv.
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. soda
1 tējk. vaniļas cuk.
155 g kefīrs
55 g eļļa
Sarkanā pārtikas krāsa
Krēms:
300 g krēmsiers
150 g sviests
60 g pūdercukurs
Dekors:
200 g avenes
Mīklai mīkstu sviestu ar cukuru puto, pieliek olu, puto. Sajauc pārējās sausās sastāvdaļas. Pieber klāt masai. Pielej kefīru un eļļu, krāsvielu. Katra krāsviela atšķiras, pieliku 2 g . Man pašai ar krāsvielām aizrauties nepatīk. Masai sarkanums pat nebija manāms, bet mazliet sarkanbrūns tonis sanāca. Mīklu kārtīgi izmaisa ar mikseri. Sadala ar karoti mafinu formītēs.
Cep 175 grādos 20- 25 min.
Atdzesē un gatavo krēmu.
Saputo mīkstu sviestu ar pūdercukuru, pieliek krēmsieru un saputo nedaudz, lai masa ir krēmīga. Masu liek konditorejas maisiņā ar robotu uzgali, un uzspiež krēmu pa apli, veidojot smuku garnējumu. Vidū liek avenes.
Mmm, gardi gan!
Titulbildes foto https://www.facebook.com/grikastudio
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru