Apakša :
250 g cepumi (selgas vai citi)
100 g sviests
Krēms :
300 ml salds krējums
200 g krēmsiers
160 g pūdercukurs
250 g zemenes (svaigas vai saldētas)
2 ēd. k. citrona sula
10 - 11 g želatīns (vai 6 plāksnes)
Dekori : pēc izvēles. Manā gadījumā pāri palikušais saldais krējums, jo pirku 0,5 l. Šokolādes zaļās sprodziņas, vafeļu lapiņas un cukura odziņas.
Cepumus sasmalcina blenderī, pieliek izkausētu sviestu. Samīca kopā un ieklāj formā izklātā ar cepamo papīru. Ar pirkstiem izlīdzina. Noliek ledusskapī kamēr gatavos krēmu. Vispirms želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Ūdeni ņēmu 40 g. Ja zemenes saldētas, tās katliņā pakarsē, lai paliek mīkstākas. Tad sablenderē. Saldo krējumu puto ar krēmsieru un pūdercukuru. Uz vidēju ātrumu. Kad krēms ir saputojies, iemaisa sablenderētas zemenes. Uzbriedinātam želatīnam pieliek citrona sulu. Liek karsta ūdens peldē, lai izkūst. Izkausētajā želatīnā ieliek kādu karoti krēma, ātri izmaisa un to pieliek pārējam krēmam. Visu kārtīgi izmaisa. Ņem formu no ledusskapja un ielej krēmu. Izlīdzina un liek ledusskapī. Es parasti lieku uz nakti.
Otrā dienā kūka ir labi saželējusi. Ar nazīti nobrauc pa kūkas malas iekšpusi, noņem malu, pārliek uz šķīvi, noņemot cepamo papīru. Un tālāk jau pēc ieskatiem.
Vasarā virsū var likt svaigas ogas. Zemeņu vietā var izmantot avenes, kā es biju domājusi, bet saldētas avenes tajā dienā nebija.
Ļoti garšīga deserta kūciņa ko baudīt pie kafijas ģimenes vai draugu lokā. 😋
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru