Translate

piektdiena, 2021. gada 5. marts

Kūka Šarlote ar zemeņu jogurta krēmu (Charlotte Royale)

 


Šī kūka ir labs deserts svētkiem. Kūka Šarlote pamatā ir no rollbiskvīta un kāda ogu krēma. Var gatavot no dažādām ogām, ar saldo krējumu vai jogurtu. 

Biskvīts :


4 olas

120 g cukurs

120 g milti

1/2 tējk. cep.pulv.

Pildījums: ogu ievārījums


Krēms:


500 g zemeņu jogurts ( vai kāds cits ogu jogurts)

500 g salds krējums

1,5 paciņas zemeņu želejas pulveris (Valežs) (jānosver 120 g)

250 ml vārīts ūdens (karsts)


Gatavo biskvītu. Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Miltos iemaisa cepamo pulveri. Kad ir saputots, viegli iemaisa miltus, kārtīgi izmaisa mīklu. Pannā ieklāj cepamo papīru, iesmērē mīklu. Cep 180 grādos kamēr biskvīts gatavs.

Gatavam biskvītam noņem cepamo papīru, iesmērē ievārījumu un satin ruletē. Ruleti sagriež šķēlītēs. Stikla bļodā ar tilpumu 2 litri, ieklāj plēvi, tā lai plēves gali būtu labu gabalu ārpus bļodas malām. Biskvīta šķēlītes saliek vienu pie otras bļodas iekšpusē.

Karstā ūdenī izšķīdina zemeņu želejas pulveri. Saldo krējumu saputo, iemaisa jogurtā. Izšķīdināto želeju jāatdzesē, bet tā lai būtu šķidra. Jāvaktē, lai kādā brīdī nesāk želēt. Maisot krēmā lej želeju, un kārtīgi ar putojamo slotiņu visu izmaisa. Krēmu lej sagatavotajā bļodā. Pārliek ar plēvi un noliek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti.

Pēc tam kūku apgāž otrādi uz šķīvja, noņem plēvi. Un gatavs!



Kūka ir maiga un krēmīga. Nav tik salda, jo cukurs ir tik cik želejas pulverī un sarullētajā biskvītā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru