Translate

pirmdiena, 2018. gada 2. aprīlis

Apelsīnu kūka ar glazūru



Mīkla :

2 lielas olas
250 g cukurs
300 g skābais krējums
Rīvēta miza no 1 apelsīna
100 ml spiesta apelsīna sula
240 g milti
2 tējk. cepamais pulv.

Glazūra :

180 g pūdercukurs
2 ēdamkarotes apelsīna sula

Bļodā ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru. Pēc tam iemaisa krējumu, apelsīna mizu un spiestu apelsīna sulu. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pieliek klāt. Izmaisa mīklu un liek apaļā formā, izklātā ar cepamo papīru. Forma 22 cm diam. vai 24 cm diam. Cep 180 grādos 40 - 45 min.



Atdzesē formā. Pēc tam noņem formu, cepamo papīru, un gatavo glazūru. Apelsīnu sulu sajauc ar pūdercukuru, pakāpeniski berot un maisot, jo iespējams, ka neizlietosiet visu pūdercukuru. Glazūru klāj uz kūkas.




MMmmm! Piebildīšu, ja apelsīni nav no lielajiem, tad labāk rēķināties ar diviem. Man bija liels apelsīns un sanāca tieši tik cik vajag.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru