Translate
otrdiena, 2016. gada 29. marts
Šokolādes kūka ar kakao krēmu
Mīkla :
2 lielas olas
250 g cukurs
300 g skābais krējums (es izmantoju 18 %)
150 g milti
2 tējkarotes cepamais pulveris
2 ēdamkarotes kakao
Krēms :
300 g saldais krējums
50 g cukurs
1 ēdamkarote kakao
Dekorācija :
50 -70g tumšā šokolāde
ja vēlas, mazliet rieksti
Sakuļ olas ar cukuru, vienkārši ar putojamo slotiņu. Nav jāsaputo stingrās putās. Iemaisa krējumu. Atsevišķi samaisa miltus ar kakao un cepamo pulveri. Caur sietu iesijā masā. Mīkla būs šķidra.
Formā 22 cm Ø ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu.
Cep 180 grādos 40 - 45 min.
Atdzesē formā. Kad kūka atdzisusi, ar nazi atdala kūku no formas malas, noņem cepamo papīru un kūku pārgriež divās daļās.
Sagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar cukuru un iemaisa kakao pulveri. Kārtīgi izmaisa un pusi uzklāj uz vienas kūkas puses. Otru kūkas daļu uzliek virsū, un uzsmērē otru daļu krēma.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārklāj kūku svītrveidā.
Kūku noliek ledusskapī uz pāris stundām. Tad krēms ir labi iesūcies. Vislabāk kūka garšo otrā dienā.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru