Translate

svētdiena, 2015. gada 29. marts

Oreo šokolādes kūka



Meklēju meitai uz dzimšanas dienu kādu interesantu kūku. Atradu kādā norvēģu recepšu mājas lapā šādu kūku ar Oreo cepumiem. Tas man būs kas jauns un interesants. Kūkas gatavošana aizņems divas dienas.

Mīklai :

150 g milti
150 g cukurs
75 g kakao
2 tējk. cepamais pulveris
2 tējk.vaniļas cukurs
1 tējk. sāls
2 lielas olas
250 ml piens
3 ēdamk. eļļa

32 gab. Oreo cepumi, vai 2 pakas. Daļu izmantos pie mīklas, daļu krēmā.

Krēms virsai :

150 g sviests
40 g kakao
6 ēdamk. pūdercukurs
100 ml piens

Pildījuma krēms :

300 ml saldais krējums
3 ēdamkar. pūdercukurs
Salauzti Oreo cepumi, kas palika pāri

Mīklai - Bļodā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru. Saputo kopā olas ar cukuru, pielej eļļu un pienu. Iemaisa mīklā miltu maisījumu un izmaisa mīklu.
Ņem divas formas 22cm diametrā un ieklāj cepamo papīru. Ja nav divas vienādas formas, tad jācep divās daļās, katru atsevišķi, mīklu sadalot vienādu.
Cepumus ar nazi atdala vienu no otra uzmanīgi. Cepumi ir diezgan trausli, tāpēc uzmanīgi jāgriež. Cepumus kārto formas apakšā ar krēma daļu uz augšu. Kas paliks pāri, to būs jāliek pildījumā. Pāri pārklāj mīklu un cep 180 grādos apmēram 30 min.




Kamēr kūka dziest, taisa krēmu.

Izkausē sviestu, iemaisa kakao un pūdercukuru, iemaisa pienu un mazliet pakarsē. Krēmu atdzesē aukstu. Krēms būs kā mīksta glazūra. Nosmērē abas kūkas virsmas. Liek ledusskapī uz nakti, lai atdziest.



Otrā dienā gatavo krēmu pildījumam.
Pildījums - Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Sadrupina cepumus un iemaisa. Krēmu smērē starp abām kūkām un noliek ledusskapī uz pāris stundām.









Kūkai virsū izmantoju cukura mastikas dekorus. Sākumā mani mulsināja mīklai pievienotais sāls, jo pagaršojot mīklu, sāls garša bija ļoti jūtama. Bet viss kopumā deva labu garšu. Kūka sanāca vienkārši lieliska!

2 komentāri:

  1. Īsti neiebraucu kādēļ vajadzīgas divas formas 22cm diametrā..?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki. Jo jācep divas pamatnes, starp kurām smērē krēmu. Tāpēc es rakstīju, ja nav divas formas, tad jācep katru atsevišķi, mīklu sadalot vienādi uz pusēm. Man nebija divas formas, tāpēc cepu atsevišķi. Ja ir, tad var cept uzreiz divus gab.

      Dzēst