Translate

svētdiena, 2019. gada 1. decembris

Riekstu smalkmaizītes (bulciņas)



apm. 15 gab.

Rauga kārtainā mīkla 800 g. Rauga kārtainās mīklas pamatrecepti skatīt šeit .

100 g grauzdēti zemesrieksti (nesālīti)
Vārītais krēms:
120 g piens
30 g cukurs
20 g milti
1/2 ola
1 tējk. vaniļas cukurs

Ola smērēšanai

Sagatavo vārīto krēmu. Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Mazliet pielej pienu, ja par biezu. Uzkarsē pienu, lej maisījumu pienā un uz lēnas uguns maisa kamēr sabiezē.
Sasmalcina riekstus. Viegli to ir izdarīt ar mīklas rulli.



Kad galds ir notīrīts, uzber miltus, izrullē mīklu plāksnē. Vārīto krēmu sajauc ar riekstiem. Smērē uz mīklas. Augšējo malu atstāj nenosmērētu.


No apakšējās malas sāk tīt un satin rullī. Sagriež.


Liek uz pannas katram galu paslēpjot apakšā.


Ja negrib tik daudz cept vienā reizē, tad pārējos gabalus var salikt kādā kastītē un ielikt saldētavā.
Pannu ar bulciņām liek siltā vietā raudzēties.


Kad maizītes uzrūgušas, pārsmērē ar olu, var uzbērt pērļu cukuru un cep 200 grādos.


Titulbilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru