Translate

sestdiena, 2019. gada 17. augusts

Ābolkūka



200 g sviests
150 g cukurs
3 olas
200 g milti
1 tējk.cepamais pulv.
1 tējk.vaniļas cukurs
3 āboli
2 ēd.k. pērļu cukurs
1 tējk. kanēlis
15 g mandeļu šķēlītes

Servēšanai vaniļas saldējums

Sviestu ar cukuru puto. Pa vienai liek klāt olas un puto. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Pieber saputotajai masai un izmaisa mīklu. Mīkla ir kā kēksiņu mīkla. 
Formā, 24 cm diam. ieklāj cepamo papīru. Iesmērē mīklu. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs. Šķēles kārto formā uz mīklas. Pērļu cukuru sajauc ar kanēli. Uzkaisa pār āboliem. Pa virsu uzkaisa mandeļu šķēlītes. 
Cep 180 grādos 40 min.


Kad kūka izcepusies un atdzisusi, noņem cepamo papīru, liek uz šķīvja, sagriež gabaliņos un bauda kopā ar vaniļas saldējumu.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru