Translate

ceturtdiena, 2015. gada 25. jūnijs

Biezpiena - persiku kūka




Smilšu mīklai :

100 g sviests
60 g cukurs vai pūdercukurs
1/2 ola
160 g milti

Pildījumam :

Konservētas persiku pusītes 1 lielā bundža
3 tējkarotes kukurūzas ciete

Biezpiena masai :

600 g biezpiens
6 olas
130 g sviests
130 g saldais krējums
130 g cukurs
130 g piens
vaniļas cukurs
.....................................................................

Sagatavo mīklu. Samīca visas sastāvdaļas mīklā un ieklāj formā, kas izkaisīta ar miltiem vai izklāta ar cepamo papīru. Sadursta ar dakšiņu un mazliet nocep, lai nebūtu mīkla jēla.



Notecina persiku pusītes, sagriež gabaliņos un uzber izceptai mīklai.



Pārkaisa pāri kukurūzas cieti. Sagatavo biezpiena masu. Biezpienu izberž caur sietu vai samaļ. Atsevišķā traukā saputo biezpienu, 3 olas, saldo krējumu, un beigās pienu. Masa būs šķidra. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, un pa vienai pieputo 3 olas. Abas masas samaisa kopā, pieliek vaniļas cukuru. Pārlej pāri sagrieztajiem persikiem. Cep 180 grādos apmēram 1,5 stundu. Kad virspuse paliks zeltaini brūna, pāri pārliek folliju un cep kamēr biezpiens izcepies.



Kārtīgi atdzesē un nu varam nogaršot.



Lai gan kūka cepās tik ilgi, mīkla būs gaiša, persiki kūkai piešķir sulīgumu. Otrā variantā var uzbērt uz persikiem rozīnes, kuras samaisītas ar kukurūzas cieti. Kukurūzas cietes vietā var izmantot kartupeļu cieti.
Lai izdodas pagatavot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru