Biezpiena mīkla, pamatne :
100 g biezpiens
1 ola
100 g cukurs
šķipsna sāls
150 g milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
Biezpiena pildījums :
300 g biezpiens
50 g cukurs
1 ola
50 g saldais krējums (var nelikt, man vajadzēja izlietot, tāpēc pieliku)
citrona miziņa, vaniļas esence
Mīklai, izberž biezpienu caur sietu, pievieno olu, cukuru, sāli. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, visu sastrādā mīklā.
Pildījumam biezpienu izberž caur sietu, pieliek cukuru, olu, pierīvē citrona miziņu, pieliek vaniļas esenci, pieliek saldo krējumu. Visu kārtīgi izmaisa.
Formiņas iesmērē ar eļļu un ieklāj mīklu, ar pirkstiem vienmērīgi izlīdzinot. Sadala pildījumu groziņos. Ņēmu formiņas 10,5 cm diametrā un sanāca tieši sešas.
Cep 180 grādos. Cepu 20 minūtes. Ja formiņas būs mazākas, cepšanas laiks arī būs mazāks. Cepoties biezpiena masa mazliet pacelsies, tāpēc labāk pildījumu neliet līdz malām. Maliņas izcepsies brūnganas, bet pildījums būs gaišs.
Protams, no jaukās smaržas kas piepildīja visu māju, neviens nevarēja sagaidīt, kad kēksiņi atdzisīs. Kamēr silti, labāk ēst ar karotīti. Mmm, mutē kūst!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru