Translate

pirmdiena, 2015. gada 16. februāris

Plaucētās mīklas kūkas " Eklēri "

Šīs kūciņas izcelsme ir Francija. Kūciņas cep garenas formas, pilda ar putukrējumu vai citu krēmu, un pārklāj ar šokolādi.


Mīklas recepti izmantoju kā kūciņām Profiteroles (profiteroles recepte šeit). No dotā daudzuma sanāk izspiest kūciņas pa divām pannām. Ja ir tāda krāsns, ka labāk cept pa vienai pannai, tad visu samazināt uz pusi. Vai izspiest uz vienas, izcept, un tad izspiest otrreiz.

Mīkla :

113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas

Pildījums :

500 ml saldais krējums
60 g cukurs
vaniļas esence
1-2 tējk. kakao

Katlā uzvāra ūdeni, sāli, un sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, tad ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no uguns, lai mazliet atdziest.



Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa kamēr mīkla ir krēma konsistencē.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam ir robots uzgalis (13mm) izspiež garenas kūciņas.



Cep 210 grādos 20 - 25 min.
Atdzesētus pilda ar krēmu. Krēmus var taisīt dažādus. Vārīto krēmu, sviesta, ar kakao vai bez, vai vienkārši, kā šajā gadījumā, ar saldo krējumu.

Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas esenci, pusei pievieno kakao.
Noglazē ar izkausētu šokolādi.

Glazūrai izmantoju 100 g tumšo šokolādi, 50 g saldo krējumu. Saldo krējumu uzvāra, pieliek šokolādes gabaliņus un izmaisa. Kad glazūra vienmērīgi izmaisījusies, to klāj uz kūciņām.



Ņamm!

Līdzīgas receptes skaīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru