Translate

ceturtdiena, 2014. gada 16. oktobris

Kārtainās mīklas pīrādziņi (buljona pīrādziņi)



Te nu ir tā. Pacietīgākie var gatavot kārtaino mīklu paši mājās, bet tie kas grib visu ātri un nav laika, var pirkt saldēto mīklu. Esmu arī slinkojusi un pirkusi mīklu, bet secinājums ir viens. Tas ir daudz dārgāk nekā uztaisīt pašai. Tas gan ir laikietilpīgi, jo mīkla jārullē, jāatpūtina. Vislabāk mīklu sagatavot iepriekšējā dienā. Tātad ķeramies pie taisīšanas.

Mīkla :
500 g milti
1/2 ola
5 g sāls
7 g cukurs
300 ml auksts ūdens
ierullēšanai 300 g margarīns vai sviests
plus vēl milti kaisīšanai

 Ar šo recepti esmu taisījusi gan austiņas, gan dažādus citādus izstrādājumus, un viss ir sanācis ļoti labi. Mīklai etiķi var likt un var arī nelikt. Ja nu bez etiķa nevarat, tad var pielikt tējkaroti etiķa ūdens maisījumā. Ūdenī izšķīdina sāli, cukuru, pieliek olu. Samaisa visu kopā mīklā, izņemot margarīnu. Es parasti lieku visu maisītājā. Dažreiz jāpieber vēl mazliet milti. Jāskatās, lai mīkla nebūtu ķēpīga. Mīklas kukuli paturu mazliet uz galda. Kad mīkla ir veidojama, to parullēju kvadrātveidā. Izveidoju no margarīna un  miltiem plāksni (miltus ņem apmēram 10% no margarīna svara), lieku mīklas vidū, aizloku aploksnes veidā. Izrullē taisnstūri un saloka četrkārtīgi, tas ir, sānu malas ieloka uz vidu un aiztaisa kā grāmatu. Atkal mazliet paturu uz galda, jo būs jāizrullē vēlreiz. Ja mēģinās uzreiz rullēt, varētu būt, ka mīkla nepadodas rullēšanai, tāpēc mazliet jānogaida. Mīklu pagriež pa 90 grādiem, izveltnē un saloka atkal 4 kārtīgi. Mīklu pārsedz, lai neapkalst, un atpūtina 30 minūtes ledusskapī. Atkārto rullēšanu kā minēts iepriekš. Sagatavoto mīklu ietin plēvē un noliek ledusskapī. Ļauj mīklai atpūsties vismaz stundu. Jo ilgāk mīkla atpūšas, jo vieglāk būs rullēt. No dotā mīklas daudzuma man sanāca 30 buljona pīrādziņi. Sīkāku aprakstu un bildes par mīklas gatavošanu var skatīt šeit


Pildījumam :
400 g maltā gaļa, sīpoli, garšvielas.
Smērēšanai ola.
Pannā apcepu malto gaļu ar sīpoliem un garšvielām. Mazliet ūdeni pieleju, lai nav sauss. Kad atdzisis, sablenderēju.
Mīklu izrullē, sagriež kvadrātiņos, apsmērē malas ar olu. Liek kvadrāta vidū pildījuma piciņas, aizloka , piespiežot ar pirkstiem uz vidu. Ja spaidīs malas, tad nebūs tik smukas kārtiņas. Liek uz pannas, apsmērē ar olu un cep 200 grādos, kamēr brūni.





Lai izdodas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru