Laikam eklēri nekad nevar būt par daudz. Tos var pildīt ar dažādiem krēmiem un dažādām glazūrām. Bet šoreiz tik ļoti sakārojās eklērus ar vārīto krēmu.
Mīkla :
110 g sviests
240 ml ūdens
Šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Krēms :
500 g trekns piens
2 olas
120 g cukurs
10 g vaniļas cukurs
40 g kukurūzas ciete
Glazūra : 100 g šokolāde (kakao vismaz 52%)
Katlā uzvāra ūdeni ar sviestu un šķipsnu sāli. Kad sviests ir izkusis, ber miltus un kārtīgi visu maisa uz mazas uguns. Kad masa ir kārtīgi samaisīta kopā, katlu noņem no plīts un masu mazliet atdzesē. Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi visu izmaisot. Maisa, kamēr masa ir tik bieza, lai var izspiest caur konditorejas maisiņu, un neizplūst.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Izspiež mazus eklērus, apm. 7 cm garus. Cep 200-210 grādos apm. 20-25 min. Atdzesē.
Krēmu labāk gatavot jau ātrāk, lai atdziest. Labāk sagatavot pirms eklēru cepšanas.
Krēma gatavošanu skatīt šeit
Eklērus pārgriež gareniski uz pusēm, vai iegriež. Sapilda krēmu.
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Smērē uz kūciņām.
Foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru