Translate

ceturtdiena, 2020. gada 8. oktobris

Karameļu mērce

 


165 g cukurs

15 g glukozes sīrups 

40 g ūdens

30 g piens ( ist. temp.)

70 g salds krējums ( ist. temp.)

100 g sviests (ist. temp.)

Šķipsna sāls

Katlā samaisa ūdeni, cukuru un glukozes sīrupu. Glukozes sīrups ir vajadzīgs, lai cukurs nekristalizētos. Vāra nemaisot. Kad sīrups sāk palikt dzintara krāsā, pievieno sviestu un izmaisa. Pēc tam pievieno saldo krējumu un pienu. Kārtīgi izmaisa. Beigās pievieno šķipsnu sāli. Gatavs!

Karameļu mērce atdziestot sabiezēs. 

Lieto ar vafelēm, pankūkām, pie saldējuma, ar cepumiem 😋😋😋


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru