Translate

svētdiena, 2017. gada 5. novembris

Vieglā "Brownie" kūka



Lietainajos rudens vakaros gribas sevi palutināt ar kaut ko šokolādīgu. Kāpēc lai tas nebūtu Braunijs? Dotais daudzums paredzēts formai 20 x 20 cm , bet nekas, ja pāris centimetri būs vairāk.

Mīkla :

75 g sviests
200 g cukurs
150 g tumšā šokolāde
3 lielas olas
75 g kviešu milti
1/4 tējk. cepamais pulveris
2 ēdamkar. kakao pulv.
2 šķipsnas sāls
1 tējk. vaniļas cukurs

Katlā izkausē sviestu ar cukuru uz vidējas temperatūras. Noņem no plīts. Salauž šokolādi gabaliņos un iemaisa izkausētajā sviestā. Izmaisa un liek klāt pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Samaisa sausās sastāvdaļas un pieliek masai. Kārtīgi izmaisa mīklu. Formā, kur ieklāts cepamais papīrs, ielej mīklu. Cep 175 grādos apmēram 25 min. Ja forma ir krietni lielāka, tad labāk attiecīgi palielināt doto daudzumu. Tā kā man no pirktās šokolādes bija palikuši 50 g , izkausēju, un pārsmērēju kūkai pa virsu. Uzkaisīju mazliet sasmalcinātas mandeles. Te var variēt dažādi. Manuprāt arī ļoti labi būtu ēst vienkārši ar kādu saldējuma bumbiņu. Mmmm, ņamm!




2 komentāri:

  1. Paldies, bija garšīgi. Cukuru pievienoju tikai 150 g - tik un tā bija saldi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru 👍. Jā, ar cukuru var variēt, ja negribas tik saldu.

      Dzēst