300 g tumšā šokolāde
120 g sviests
5 olas
300 g pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
1 ēdamk. rums
1 ēdamk. kakao pulveris
0,5 tējk. citrona sula
virsū :
300 ml salds krējums
1 ēdamk. pūdercukurs
0,5 tējk. kakao pulveris
Šokolādi salauž gabalos, liek bļodā kopā ar sviestu un ūdens peldē izkausē. Mazliet atdzesē.
Atsevišķi saputo olas dzeltenumus ar cukuru. Pieliek vaniļas cukuru, rumu, kakao.
Kad masa ir saputota, tai pamazām iemaisa izkausēto šokolādi ar sviestu.
Olu baltumus sakuļ ar citrona sulu. Labi saputo.
Olu baltuma masu pa daļām iecilā šokolādes masā un kārtīgi izmaisa.
Ieklāj formā cepamo papīru. Forma 24 cm diametrā. Ielej mīklu. Cep 180 grādos apmēram 35 līdz 40 minūtes.
Šokolādes kūkas cepoties vienmēr saplaisā. Tas nekas, jo virsū būs putukrējums. Izņemot no krāsns var arī mazliet noplakt. Kad kūka ir kārtīgi atdzisusi, tad saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Protams, kūku atbrīvo no formas un cepamā papīra. Uzliek uz kāda šķīvja. Virsū ar karoti liek saputoto krējumu un pārkaisa ar kakao.
Kūka ir ļoti sātīga, jo tajā ir daudz šokolādes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru