Translate

pirmdiena, 2015. gada 23. novembris

Dzērveņu ķīselis

800 g ūdens
120 g cukurs
2 ēdamkarotes kartupeļu (kukurūzas) cietes
200 g dzērvenes

Dzērvenes sašķaida, izspiež sulu. Mizas pārlej ar verdošu ūdeni, vāra 5 min. Izkāš caur sietu. Novārījumam pievieno cukuru un aukstā ūdenī atšķaidītu cieti. Uzvāra. Beigās pielej dzērveņu sulu un samaisa. Ķīseli lej saldēdiena traukos, pārkaisa ar cukuru, atdzesē. Var arī atdzesēt katlā, pārkaisot cukuru. Tad neveidojas plēve.
Atdzisušu var ēst ar putukrējumu, pienu, krēmu, bubertu, saldējumu, kā vien patīk.





Ķīselis ar skābenu atsvaidzinošu garšu kopā ar saldenu putukrējumu veido ļoti labu garšu. Labs saldais ēdiens un, protams, veselīgs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru