2 glāzes dzērveņu
300 g cukura
1,5 L ūdens
1 glāze manna
Piens kā piedeva
Dzērvenes ieber katlā un saspaida, pielej ūdeni un vāra apmēram 10 minūtes. Tad nokāš caur sietu, pārlej atpakaļ katlā. Pieber cukuru, izmaisa, lai cukurs izkūst.
Uzliek atpakaļ uz plīts, berot manna strūkliņā, un nepārtraukti maisot putru briedina uz mazas uguns. Putra noteikti nav jāvāra, bet jābriedina.
Kad manna putraimi ir uzbrieduši, tas ir apmēram pēc 7 minūtēm, katlu noliek, lai atdziest.
Atdzisušu pārliek putojamā traukā un puto kamēr masa paliek gaiša un krēmīga.
Liek trauciņos un pasniedz ar pienu.
Mmm, superīgs deserts! Lai labi garšo !
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru