Lapas

sestdiena, 2019. gada 22. jūnijs

Siera bulciņas (no rauga kārtainās mīklas)


Ievadam, vispirms gribu parādīt kā mājās var uztaisīt bulciņas gluži kā konditorejā. Tā var šķist, ka ir sarežģīti, bet tā nemaz nav. Protams, ka var taisīt pa vienkāršo bez ierullēšanas, bet tas nebūs tas. Vismaz kādu reizi ir jāpamēģina savādāk.

20 gab.

Rauga mīkla:
500 g milti
50 g cukurs
100 g sviests
5 g sāls
20 g -25 g presētais raugs
15 g eļļa
250 g silts ūdens
..................
150 g sviests ierullēšanai

Pildījums:
200 g siers +100 g siers uzbēršanai
2 olas
1 ēd.k. milti
sāls, paprikas pulv.
1/2 ola smērēšanai


Sagatavo rauga mīklu. Raugu mazliet ar cukuru izšķīdina. Bļodā ber miltus, mīkstu sviestu, eļļu, cukuru, sāli, ūdeni un raugu. Visu kārtīgi samīca mīklas kukulītī. Noliek lai rūgst 1 stundu.
Kad mīkla ir uzrūgusi, uz galda, kas izkaisīts ar miltiem, izrullē mīklu taisnstūrī. Tālāk procesu kā mīklu loka un rullē skatīt šeit .
Kad mīkla ir salocīta, to pārklāj ar plēvi un noliek ledusskapī stundu, var arī uz ilgāku laiku.
Pēc tam mīklu liek uz galda(visu gabalu). Zem tās pakaisot miltus. Rullē garenā taisnstūrī. Rullē tā, lai varētu sadalīt divās garenās daļās. No vienas būs 10 gab. Un no otras 10 gab. Kad ir izrullēts, sagatavo pildījumu. Sieru sarīvē un visu bļodā sajauc, samīca masā. Un visu pildījuma masu iesmērē pa vidu mīklas strēmelēm.


Katrai strēmelei pārloka pāri augšējo malu un piespiež. Ja ir lieki milti, tos noslauka no mīklas. Pēc tam no augšas loka pāri tā, lai mala paliktu apakšā.


Izveidojas divas garas desiņas. Ar rokām pielabo, lai būtu gludi un vienmērīgi. Nosmērē ar olu un uzber sarīvētu sieru.


Katru garo gabalu sagriež 10 vienādos gabalos.


Vislabāk, ja ir šāda špaktele. Ar to var labi sagriezt mīklu un pēc tam notīrīt miltus no galda.
Bulciņas saliek uz pannas un liek raudzēties. Ieslēdz krāsni uz apm.45-50 grādiem. Paliek apakšā trauku ar siltu ūdeni. Kad bulciņas ir uzrūgušas, tās liek cepties 220 grādos.




Pirmā un pēdējā bilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru