Lapas

sestdiena, 2019. gada 18. maijs

Groziņi ar krēmu un ogām


16 gab.
Formītes 9 cm diametrā.
Smilšu mīkla 600 g vai taisam pašas.

Mīkla :
300 g milti
100 g pūdercukurs
200 g sviests
1 ola

Krēms:
2 olu dzeltenumi
40 g cuk.
20 g milti
200 ml piens
1 tējk. vaniļas cuk.
200 ml saldais krējums

Ogas :
300 g zemenes
125 g mellenes
Ogas var variēt, plus mīnus aptuvenie grami.

Groziņu mīklai labāk nelikt cepamo pulveri un cukura vietā labāk likt pūdercukuru. Jo mīklai ir jābūt gludai un vijīgai bez cukura graudiem.
Sviestu saputo ar pūdercukuru un olu. Iemaisa miltus un samīca mīklu. Uz galda uzkaisa miltus, mīklu parullē biezā kārtā. Formiņas ieeļļo. Ar formiņu uzspiež uz mīklas, apgriež formiņu otrādi, mīkla ir jau formiņā. Tikai ar pirkstiem jāpiespiež, pielabojot, un lieko noņemot.


Man vēl ir saglabājušās pavisam vecas formiņas, no padomju laikiem. Maz lietotas, un kalpo ļoti labi. Tā ar mīklu darbojas, kamēr izlietojas visa mīkla. Formiņās sadursta ar dakšu. Cep 200 grādos kamēr gaiši brūnas.


Gatavo krēmu. Katliņā olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, miltiem un pienu. Liek uz plīts, karsē uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, kamēr sabiezē. Atdzesē. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Samaisa masas kopā. Ja nepieciešams, tad ar putojamo slotiņu vēl pakuļ.



Krēms ir diezgan daudz. Ar konditorejas maisiņu krēmu iespiež pa visu groziņa apakšu. Virsū liek ogas. Un gatavs! Groziņi otrā dienā arī ir tik pat garšīgi.


Gatavo groziņu foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru