Lapas

trešdiena, 2014. gada 22. oktobris

Medus kūka



Mīklai

1 ola
2 ēdamkarotes medus
180 g cukurs
50 g margarīns
2 ēdamkarotes piens
1 ēdamkarote soda vai cep.pulv.
300 g milti

Pienā izšķīdina cukuru un sodu. Pievieno olu, margarīnu, medu un visu samaisa. Liek karstā ūdens peldē un silda, nepārtraukti maisot 10 min. Atdzesē, pieber miltus , samīca mīklu. Mīklu sadala 6 gabalos. Uz 1 stundu noliek ledusskapī. Pēc tam rullē apaļas plāksnes. Es daru tā, uz cepamā papīra uzvelku riņķus 22 cm diametrā. Izrullēju mīklu aplī, sadurstu ar dakšiņu un lieku cepties pa vienai. Apmēram 180 grādos. Izcepas ātri, zeltaini brūnas. Vēl siltu ripu ar visu papīru apgriež otrādi, noņem papīru un noliek , lai atdziest. Kad visas ripas izceptas, taisa krēmu.

Krēms
300 g saldais krējums
300 g skābais krējums
50 g cukurs
citrona miziņa

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, piekuļ klāt skābo krējumu. Pierīvē citrona miziņu. Krēmu smērē starp ripām. Izmanto 5 ripas. Krēmu smērē tā, lai paliktu vēl vienai kārtai, ko smērēs vēlāk. Kad 5.ripa uzlikta, uzliek kādu dēlīti ar slogu un ieliek ledusskapī. Vislabāk uz nakti. Pēc tam nosmērē virsu ar krēmu. Ja vēl krēms pietiek, tad arī sānus. Sadrupina 6. kārtu un pārber pāri vienmērīgi un arī sānus.


Vēl viens variants. Uzliek arī sesto kārtu un nākošajā dienā noglazē ar šokolādes glazūru.
100 g parastā melnā šokolāde
100 g sviests
Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno mīkstu sviestu, visu vienmērīgi samaisa un klāj uz kūkas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru