Lapas

piektdiena, 2014. gada 24. oktobris

Piparkūku mīkla ar medu




Līdz Ziemassvētkiem palikuši divi mēneši un ir īstais laiks gatavot piparkūku mīklu.

940 g milti
425 g cukurs dedzinātajam cukuram
350 g cukurs
420 g margarīns
90 g medus
12 g soda
20 g piparkūku garšvielu maisījums

Sagatavo dedzināto cukuru. Katlā cukuru bez ūdens dedzina. Kad viss cukurs izšķīdis, izveidojies tumši brūns sīrups, pielej ūdeni apmēram glāzi. Tas jādara ātri. Pielej ūdeni un tūlīt uzliek katlam vāku, jo var gadīties, ka karstais cukurs reaģējot ar ūdeni var sprāgt uz visām pusēm.
Atdzesē sīrupu, lai nebūtu karsts. Tālāk gatavo mīklu. Lielā bļodā vai mīklas maisītājā liek visas sastāvdaļas, mīca, lejot klāt sīrupu. Kārtīgi samīca mīklu. Var likties, ka mīkla ir par mīkstu, bet tā jābūt. Izveido mīklas kukuli un ietin plēvē. Liek ledusskapī. Mīkla savilksies ar garšvielām un īstajā laikā, kad taisīsiet piparkūkas, mīkla būs labi rullējama. Pēc šīs receptes piparkūkas sanāk kraukšķīgas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru