Lapas

pirmdiena, 2014. gada 20. oktobris

Aveņu kūka


Svaiga, atsvaidzinoša kūka.

Izcep biskvītu apaļajā formā.

3 olas
90g cukurs
80g milti
10g kakao pulveris

Olas saputo ar cukuru. Miltus samaisa ar kakao. Kad olas stingri saputotas, iemaisa( iecilā) miltu maisījumu. Mīklu ieklāj formā un izcep biskvītu. Cep 180 grādos.
Atdzisušu pārgriež gareniski.

Gatavo krēmu.

500g saldais krējums
250g Filadelfijas siers
200g cukurs
100g saldētas avenes(plus 200g vai vairāk papildus)
10g želatīns
Saldo krējumu saputo ar cukuru, pieputo Filadelfijas sieru. Saputotajai masai pieliek sablenderētas avenes, pieliek izkausētu želatīnu.
Nosmērē biskvītu ar aveņu ievārījumu, liek krēmu, pa starpām uzberot avenes, atstājot arī dekorēšanai.
Virsu noklāj ar krēmu un dekorē ar avenēm. Labāk ir, ja dekorē ar svaigām avenēm. Ja vēlas, virsu var glazēt ar želeju.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru