Forma 22 cm diam.
Pamatne :
180 g cepumi
80 g sviests
Krēms :
300 g salds krējums
300 g skābs krējums
300 g krēmsiers
150 g cukurs
1 tējk. vaniļas cuk.
2 laimi sulai
8 želatīna plāksnes
Dekorēšanai : laims, vīnogas vai dažādi.
Formā ieklāj cepamo papīru. Cepumus sasmalcina. Izkausē sviestu. Samaisa kopā un ieklāj kūkas apakšu, izlīdzina. Noliek ledusskapī apm. uz pusstundu.
Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriezt. No abiem laimiem sarīvē miziņu, tad izspiež sulu. Sulu ar mazliet cukura (no kopējā daudzuma) uzkarsē un tajā izkausē želatīna plāksnes.
Liek putot skābo krējumu, saldo krējumu, krēmsieru, cukuru, vaniļas cukuru, miziņas. Visu kopā puto, bet tā, lai nav pārāk biezs. Masa būs lejama. Tad ar putojamo slotiņu iemaisa sulas maisījumu. Un lej uz kūkas pamatnes. Liek ledusskapī lai sastingst. Es parasti lieku uz nakti.
Tad ņem nost kūkas malas. Vispirms ar nazi atdala no formas. Ja ir lenta ko apkārt ielikt pa iekšpusi, tad tikai noņem lentu un gatavs. Liek šķīvī, dekorē un var baudīt pie kafijas.
Mmm, kūka ir krēmīga un atsvaidzinoša. Laima sula dod īpašu garšu. Tik garšīgi ! 😋
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru