Translate

svētdiena, 2024. gada 21. jūlijs

Aveņu krēma deserts

 



500 g avenes ( izmantoju saldētas)

500 g saldais krējums

200 g krēmsiers

120 g cukurs

12 g želatīns (60 g ūdens)

tējk. vaniļas cukurs

Daži Selgas cepumi ar šokolādes garšu

Svaigas avenes dekoram


Avenes liek katlā, pavāra uz mazas liesmas 6-8 min. Kamēr vārās avenes, tikmēr uzbriedina želatīnu. Karsto aveņu biezeni izberž caur sietu. Uzbriedināto želatīnu izkausē siltajā aveņu masā. Pieber cukuru, iemaisa krēmsieru. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru vieglās putās. Samaisa aveņu masu ar saputoto krējumu. Kārtīgi izmaisa. Trauciņos katrā sadrupina pa cepumam. Lej virsū masu. Katrā ieliek avenes. Liek ledusskapī lai saželē.

Mmm, tik atsvaidzinoši. 😋




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru