Rauga mīkla. Skatīt šeit
Pildījums :
3 vidēji āboli
30 g sviests
30 g cukurs
******************
75 g mīksts sviests
75 g cukurs
1,5 ēd.k kanēlis
Glazūra :
100 g krēmsiers (filadelfija)
75 g pūdercukurs
1 ēd.k citrona sula
Smērēšanai : 1ola.
Pirmo sagatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomizo. Sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu un apcep ābolus pāris min. Uzkaisa pāri cukuru un vēl karsē pāris min. Atdzesē.
Sagatavo rauga mīklu. Kad mīkla ir uzrūgusi, uz galda izrullē plāksnē. Uzsmērē sviestu, atstājot neapsmērētu augšējo malu. Cukuru samaisa ar kanēli un bagātīgi nokaisa uz mīklas. Var atstāt mazliet un uzkaisīt vēl uz bulciņām. Tad virsū uzber ābolu pildījumu. Sarullē, sagriež gabalos. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liekot uz pannas, mīklas galu paliekot apakšā.
Bulciņas liek raudzēties. Kad mazliet parūgušas, nosmērē ar olu un liek cepties 210 grādos.
Kamēr cepas maizītes, sagatavo glazūru. Samaisa visas sastāvdaļas kopā, kārtīgi izmaisot. Kad maizītes gatavas, katrai mazliet uzsmērē glazūru.
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/