Recepti ņēmu no kādas norvēģu grāmatas.
Forma apm. 22 cm Ø
Apakša :
300 g cepumi
150 g sviests
3 ēd.k. cukurs
Pildījums :
675 g krēmsiers
200 g cukurs
200 g skābs krējums
2 tējk. vaniļas cukurs
3 olas
Mērce :
400 g mellenes (svaigas vai saldētas)
4 ēd.k. cukurs
1 tējk. kukurūzas ciete
1 ēd.k. citrona sula
Pirmo sagatavo mērci. Katliņā ber mellenes, cukuru, cieti, citrona sulu. Pavāra uz mazas liesmas 5 min. vai mazliet vairāk. Noliek lai atdziest.
Gatavo apakšu. Sasmalcina cepumus (sablenderē). Izkausē sviestu, pieliek cukuru, izmaisa un pieliek sasmalcinātajiem cepumiem. Samaisa masu kopā. Formā liek cepamo papīru, labāk, ka cepamais papīrs ir iespiests formas malās, jo var gadīties, ka sviests sāk tecēt pa šķirbām. Masu ar pirkstiem piespiežot liek formas apakšā un mazliet uz malām. Cep 180 grādos 10 min.
Gatavo masu. Liek putot krēmsieru. Pieliek cukuru, vaniļas cukuru, puto. Pieliek krējumu un pēdējās pieliek pa vienai olas. Tad tikai kārtīgi izmaisa. Siera kūkām masu pārāk putot nevajag, jo cepoties plaisās.
Kad masa gatava, lej virsū izceptai apakšai. Mērci (daļu) ar karoti saliek šur tur virsū. Ar nazi izveido haotisku rakstu. Ja mērci grib tikai kūkā, tad var rēķināt ceturto daļu no dotā daudzuma.
Liek cepties 180 grādos 50 - 60 min. Pēc tam krāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un kūku atstāj krāsnī uz 30 min. Pēc tam atdzesē, liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām vai uz nakti. Servē ar mērci vai arī svaigām mellenēm, kā vēlas.
Kūka ir krēmīga, garšīga un sātīga.
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru