Lapas

otrdiena, 2020. gada 5. maijs

Mērvienības - karotes pret gramiem



Tā kā visas vecās mērvienības ir sen jau novecojušas, ķēros pati klāt pie mērīšanas un svēršanas. Ja kādai ir saglabājusies vecmāmiņas ēdamkarote, iesaku tomēr ar to nemērīt, bet nopirkt mērāmās karotes. Ar vecajām karotēm sanāks viss pilnīgi aplami, jo ēdamkarotes, kādas mēs zinājām kādreiz, mūsdienās vairs nav. Tāpat arī cukurs mūsdienās ir smalkāks, arī želatīns. Mērīt visu pēc vecās karotes būtu nepareizi.
Tāpēc katrai saimniecei ir jābūt mājās mērāmām karotēm. Man ir nopirkts viss komplekts, bet apskatīšu tos populārākos un ejošākos variantus. ❗Visi mēri kas doti, ir bez kaudzes - strīķēti.❗

Attēlā ir Cup (bieži nav saprašanas kas tas ir un cik tas ir)
             1/2 tējkarote
             1 tējkarote
             1 ēdamkarote
**********************************

                  Smalkais cukurs
                
                  1 ēd.k. = 15 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 2 g
                  1 cup = 210 - 215 g
**********************************

                  Pūdercukurs

                  1 ēd.k. = 8 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g
                  1 cup = 140 g
**********************************                        
                 Kviešu milti

                 1 ēd.k. = 10 g
                 1 tējk. = 3 g
                 1/2 tējk. = 1-2 g
                 1 cup = 150 g
**********************************                    Soda

                 1 ēd.k. = 17 g
                 1 tējk. = 6 g
                 1/2 tējk. = 3 g
**********************************

                  Cepamais pulveris

                  1 ēd.k. = 12 g
                  1 tējk. = 4 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************
               
                  Kukurūzas ciete

                  1 ēd.k. = 9 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g
**********************************

                  Vaniļas cukurs

                  1 ēd.k. = 14 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************

                  Sāls (smalkais)

                  1 ēd.k. = 20 g
                  1 tējk. = 6 g
                  1/2 tējk. = 3 g
**********************************
           
                  Želatīna pulveris

                  1 ēd.k. = 10 g
                  1 tējk. = 3 g
                  1/2 tējk. = 1 g

                  un želatīna plāksnes (pl)

                  1 ēd.k želat.pulv. = 6 pl
                  1 tējk. želat.pulv. = 2 pl
**********************************

                  Kakao pulveris

                  1 ēd.k. = 7 g
                  1 tējk. = 2 g
                  1/2 tējk. = 1 g
**********************************

                  Augu eļļa

                  1 ēd.k. = 9 g
                  1 tējk. = 4 g
                  1/2 tējk. = 2 g
**********************************

                  Medus (šķidrais)

                  1 ēd.k. = 20 g
                  1 tējk. = 5 g
                  1/2 tējk. = 3 g
**********************************
                                                               

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru