Šī gardā, kraukšķīgā, cukurainā kārtainās mīklas cepuma dzimtene ir Francija.
Orģinālajā nosaukumā Palmier, kas atgādina palmu lapas, vai cūku ausis, vai ziloņa ausis. Mums gan vienkāršāk - Austiņas.
Tātad vajadzēs kārtaino mīklu (bezrauga) un cukuru.
Manā gadījumā :
Uz apm.15 gab.
550 g kārtainā mīkla
100 g cukurs
Recepte:
150 g ūdens
2 g sāls
3 g cukurs
1/2 tējk. etiķis
250 g milti
Ierullēšanai 150 g sviests
Gatavošanas procesu skatīt šeit .
Uz galda paber cukuru, uzliek mīklas gabalu un sāk rullēt, cukuru paberot uz mīklas.
Ik pa laikam cukuru paber gan zem mīklas, gan virs. Austiņu lielums būs atkarīgs cik garu izrullēsiet.
Rullē apmēram 2mm biezumā.
Te man ir izrullēts un gatavs ielocīšanai.
Ieloka malas no vienas puses un otras. No katras puses 2x.
Saliek kopā kā grāmatu. Var mazliet pa virsu ar rulli parullēt no vienas puses un otras, tā mīklu piespiežot.
Un sagriež apm.1 cm biezus gabalus.
Pannā ieklāj cepamo papīru un saliek cepumus ar lielām atstarpēm.
Liku uz pannas 9 gab, un pārējos uz otras pannas.
Cep 220 grādos. Kad cepumi sāk palikt viegli brūni, izņem no krāsns un katru apgriež uz otru pusi. Izmantoju platāku lāpstiņu. Un noteikti jāuzmana pirksti, jo ar karsto cukuru var apdedzināties. Vēl pacep, kamēr smuki brūni. Maniem cepumiem kopējais cepšanas laiks bija 20 minūtes. Bet, ja cepumi ir sagriezti plānāki, tie arī ātrāk izcepsies.
Mmm, austiņas sanāca lieliskas. Kraukšķīgām maliņām, un ļoti ļoti gardas ! Un ļoti ātri apēdas.
Ieteikums:
Ja mājās gatavosiet austiņas, tad gatavo mīklu labāk pirkt vienā lielā gabalā, vai gatavot pašām. No gatavajām plāksnēm sanāks mazas austiņas.
❗Cepoties austiņām, cukurs kūst un karamelizējas, tādēļ taisot vaļā krāsns durtiņas jāuzmanās no dūmiem ❗
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru