Lapas

svētdiena, 2020. gada 23. februāris

Pavlovas kūciņas ar šokolādes krēmu


5 mazas kūciņas

2 olas baltumi (istabas temp.)
100 g smalkais cukurs
1/2 tējk. kukurūzas ciete
1/2 tējk. etiķis

Krēms:
200 ml saldais krējums
2 ēd.k. pūdercukurs
1 ēd.k. kakao
Dekorēšanai:
50 g tumšā( vai piena) šokolāde
Daži rieksti (piem.lazdu)

Olu baltumus puto, pamazām liekot klāt cukuru.

Jāsaputo kārtīgi. Tā, lai cukurs būtu izkusis un olu baltums stingrs.


Beigās pieliek kukurūzas cieti un etiķi, un kārtīgi izmaisa. Cepampannu izklāj ar cepamo papīru. Caur konditorejas maisiņu uz pannas izspiež piecus apļus, izveidojot maliņas. Vai arī pēc tam ar karoti iztaisa bedrītes.


Cep 125 grādos 40 min. (Tā kā krāsnis ir dažādas, var ielikt 125 grādos un uzreiz nogriezt uz 100 grādiem) Kad kūciņas ir atdzisušas, gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pieliek kakao un kārtīgi izmaisa. Uzspiež uz kūciņām. Šokolādi izkausē ūdens peldē un vietām pārlej katrai kūciņai. Uzber sasmalcinātus riekstus. Pasniedz ar kafiju. Kūciņas ir ļoti sātīgas. Tiem, kam garšo torte "Cielaviņa", tiem arī garšos šīs kūciņas.



Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru