Lapas

sestdiena, 2020. gada 15. februāris

Eklēri ar šokolādes krēmu



Šīs kūciņas izcelsme ir Francija. Kūciņas cep garenas formas, pilda ar kādu krēmu un pārklāj ar šokolādes glazūru. Mūsdienās eklēriem izmanto ļoti dažādus pildījumus un dažādas glazūras.

Mīkla :

113 g sviests
240 ml ūdens
Šķipsna sāls
150 g milti
4 olas

Krēms:

200 g tumšā šokolāde (der arī piena šokolāde)
400 ml saldais krējums

Glazūra:

50 ml saldais krējums
100 g šokolāde

Katlā uzvāra ūdeni, šķipsnu sāli un sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, ieber miltus un visu ātri izmaisa. Kad mīkla ir kārtīgi izmaisīta, noņem no plīts un noliek, lai mazliet atdziest.




Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Ja liekas, ka būs par šķidru, tad labāk, lai mīkla vēl pastāv, pēc laika, atdziestot, tā būs biezāka.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, ar robotu uzgali ( 13mm diam.), izspiež garenas formas kūciņas. Man sanāca izspiest kūciņas pa divām pannām. Bet izspiedu uz vienas, izcepu, un tikai tad uz otras. Ja ir laba krāsns, var likt uzreiz abas pannas cepties.
Cep 210 grādos 20 - 25 min.

Gatavo krēmu.
Šokolādi sasmalcina. Liek traukā, un karsta ūdens peldē kausē, pielejot 100 ml saldo krējumu (istabas temp.). Karsē maisot ar lāpstiņu, kamēr viss ir vienmērīgi izmaisījies. Noliek, lai mazliet atdziest 10 min. Saputo pārējo saldo krējumu, pa karotei liek izkausēto šokolādi un puto, kamēr viss ir labi saputojies krēmīgā masā. Krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda izceptajās kūciņās. Var pildīt caur apakšu, izspiežot caurumu, vai var pārgriezt un sapildīt tāpat.
Pēc tam pārklāj ar šokolādes glazūru. Tāpat ūdens peldē izkausē šokolādi ar saldo krējumu, kārtīgi izmaisa un uzklāj kūciņām.


Eklērus patur ledusskapī kādu laiku, un tad var našķēties. Ņammm. Gatavo eklēru foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru