Lapas
▼
svētdiena, 2019. gada 1. decembris
Riekstu rozīņu smalkmaizītes ( bulciņas )
Apm. 16 gab.
Rauga kārtainā mīkla 800 g.
Rauga kārtainās mīklas pamatrecepti skatīt skatīt šeit .
80 g grauzdēti zemesrieksti ( bez sāls )
50 g rozīnes
Vārītais krēms :
120 g piens
30 g cukurs
20 g milti
1/2 ola
1 tējk. vaniļas cukurs
Drumstalas :
50 g milti
30 g sviests
20 g cukurs
Ola smērēšanai
Sagatavo vārīto krēmu. Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Mazliet pielej pienu, ja par biezu. Uzkarsē pienu, lej maisījumu pienā un uz lēnas uguns maisa kamēr sabiezē.
Sasmalcina riekstus. Viegli to ir izdarīt ar mīklas rulli.
Sagatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas ar pirkstiem sadrupina drumstalās. Krēmu samaisa ar riekstiem un rozīnēm. Kad viss ir sagatavots, var ķerties klāt pie maizīšu taisīšanas. Galdu apkaisa ar miltiem, izrullē mīklu plāksnē. Pārdala gareniski uz pusēm. Sanāks divas strēmeles apm.12 cm platas. Katrai strēmelei vidū smērē sagatavoto masu. Augšējo mīklas malu pārloka pāri, mazliet ar pirkstiem piespiežot. Un vēlreiz loka pāri tā, lai mala paliktu apakšā. Tā kā bildē parādīts.
Sanāks divas garenas "desas". Nosmērē ar olu, uzber drumstalas un sagriež gabalos. Apm.5 cm platumā.
Saliek uz pannas un liek raudzēties.
Ja negribas tik daudz cept, tad pārējās var salikt kastītēs un uzglabāt saldētavā.
Uzraudzētās maizītes liek cepties 200 grādos.
Titulbilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru