Bildes tapušas Norvēģijā. Fotografēju ar telefonu.
Lapas
▼
pirmdiena, 2019. gada 30. decembris
svētdiena, 2019. gada 1. decembris
Riekstu rozīņu smalkmaizītes ( bulciņas )
Apm. 16 gab.
Rauga kārtainā mīkla 800 g.
Rauga kārtainās mīklas pamatrecepti skatīt skatīt šeit .
80 g grauzdēti zemesrieksti ( bez sāls )
50 g rozīnes
Vārītais krēms :
120 g piens
30 g cukurs
20 g milti
1/2 ola
1 tējk. vaniļas cukurs
Drumstalas :
50 g milti
30 g sviests
20 g cukurs
Ola smērēšanai
Sagatavo vārīto krēmu. Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Mazliet pielej pienu, ja par biezu. Uzkarsē pienu, lej maisījumu pienā un uz lēnas uguns maisa kamēr sabiezē.
Sasmalcina riekstus. Viegli to ir izdarīt ar mīklas rulli.
Sagatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas ar pirkstiem sadrupina drumstalās. Krēmu samaisa ar riekstiem un rozīnēm. Kad viss ir sagatavots, var ķerties klāt pie maizīšu taisīšanas. Galdu apkaisa ar miltiem, izrullē mīklu plāksnē. Pārdala gareniski uz pusēm. Sanāks divas strēmeles apm.12 cm platas. Katrai strēmelei vidū smērē sagatavoto masu. Augšējo mīklas malu pārloka pāri, mazliet ar pirkstiem piespiežot. Un vēlreiz loka pāri tā, lai mala paliktu apakšā. Tā kā bildē parādīts.
Sanāks divas garenas "desas". Nosmērē ar olu, uzber drumstalas un sagriež gabalos. Apm.5 cm platumā.
Saliek uz pannas un liek raudzēties.
Ja negribas tik daudz cept, tad pārējās var salikt kastītēs un uzglabāt saldētavā.
Uzraudzētās maizītes liek cepties 200 grādos.
Titulbilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/
Riekstu smalkmaizītes (bulciņas)
apm. 15 gab.
Rauga kārtainā mīkla 800 g. Rauga kārtainās mīklas pamatrecepti skatīt šeit .
100 g grauzdēti zemesrieksti (nesālīti)
Vārītais krēms:
120 g piens
30 g cukurs
20 g milti
1/2 ola
1 tējk. vaniļas cukurs
Ola smērēšanai
Sagatavo vārīto krēmu. Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Mazliet pielej pienu, ja par biezu. Uzkarsē pienu, lej maisījumu pienā un uz lēnas uguns maisa kamēr sabiezē.
Sasmalcina riekstus. Viegli to ir izdarīt ar mīklas rulli.
Kad galds ir notīrīts, uzber miltus, izrullē mīklu plāksnē. Vārīto krēmu sajauc ar riekstiem. Smērē uz mīklas. Augšējo malu atstāj nenosmērētu.
No apakšējās malas sāk tīt un satin rullī. Sagriež.
Liek uz pannas katram galu paslēpjot apakšā.
Ja negrib tik daudz cept vienā reizē, tad pārējos gabalus var salikt kādā kastītē un ielikt saldētavā.
Pannu ar bulciņām liek siltā vietā raudzēties.
Kad maizītes uzrūgušas, pārsmērē ar olu, var uzbērt pērļu cukuru un cep 200 grādos.
Titulbilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/