Lapas

trešdiena, 2019. gada 1. maijs

Bulciņas ar āboliem, avenēm un drumstalām


10 gab.

Rauga mīkla:
250 g milti
50 g margarīns (istabas temp.)
7 g eļļa
25 g cukurs
2 g sāls
10 - 12 g presētais raugs
125 ml silts ūdens

Krēms:
1/2 ola
30 g cukurs
20 g milti
1 tējk. vaniļas cukurs
115 g piens

Virsū :
200 g avenes (der arī saldētas)
2 āboli

Drumstalas :
125 g milti
75 g margarīns
50 g cukurs

Sagatavo rauga mīklu. Gatavošanas procesu var apskatīt šeit . Kamēr mīkla rūgst, uzvāra krēmu. Traukā olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus samaisa. Uzvāra pienu, nogriež uz mazāku liesmu un lejot olu maisījumu, maisa, kamēr sabiezē. Krēms būs diezgan maz, tā lai katrai bulciņai uzsmērētu pa tējkarotei.

Kad mīkla ir uzrūgusi, to sadala vienādi 10 gabalos. Katru saveļ bumbiņās. To dara šādi :



Saliek pa 5 uz divām pannām.


Pannas ar mīklas bumbiņām liek krāsnī paraudzēties. Uzgriež krāsni tā lai būtu silts, paliek apakšā kādu trauku ar ūdeni. Kamēr bumbiņas rūgst, sagatavo pārējo. Sagriež ābolus. Avenes, ja lieto saldētas, tad no saldētavas jāizņem daudz ātrāk. Sagatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas maisot ar pirkstiem sadrupina.
Kad bumbiņas parūgušas, taisa tālāk. Krāsni ieslēdz uz 200 grādiem.
Katru bumbiņu ar plaukstu saplacina un pielabo lai glītāk.


Katrai uzsmērē krēmu, virsū liek sagrieztus ābolus, tad avenes un pēdējās uzkaisa drumstalas.


Cep 200 grādos apmēram 20 minūtes.


Bulciņas var arī pārkaisīt ar pūdercukuru. Ļoti garšīgas, avenes dod mazliet skābumiņu un svaigumu.

Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru