Lapas

svētdiena, 2017. gada 5. februāris

Rauga mīkla (pīrāgiem, maizītēm)



500g milti
50 g cukurs
100 g margarīns vai sviests
5 g sāls
20-25 g presētais raugs
15 g augu eļļa
250 ml silts ūdens

Raugu izšķīdina ar cukuru(paņem nedaudz no paredzētā daudzuma). Siltā ūdenī iemaisa cukuru, sāli, raugu. Mīkstu margarīnu samaisa ar eļļu. Liek bļodā vai virtuves kombainī, piesijā miltus un mīca mīklu. Mīca kamēr mīkla izmīcās mīksta un nelīp pie rokām.


 Mīklu pārsedz un noliek siltumā uzrūgt stundu.



Kad mīkla uzrūgusi, liek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem un veido maizītes, pīrādziņus un tt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru