Lapas

piektdiena, 2018. gada 18. maijs

Kūka Pavlova ar vārīto krēmu un ogām



Pavlovas kūku ieteicams gatavot tajā pašā dienā, kad tiek pasniegta galdā.

4 olu baltumi
250 g cukurs
1 tējk. kukurūzas ciete
1 tējk. etiķis (etiķis ir vajadzīgs, lai būtu vajadzīgā konsistence)

Krēms:
4 olu dzeltenumi
100 g cukurs
2,5 ēdamkar. kukurūzas ciete
1 tējk. vaniļas cukurs
400 ml piens
300 ml saldais krējums

Virsū 500 g ogas (zemenes + mellenes)

Olu baltumus puto stingrās putās. Putojot pamazām ber cukuru un puto ilgi. Apmēram 15 - 20 minūtes.



Kad olu baltumi ir kārtīgi saputoti, uzmanīgi iemaisa (lieto lāpstiņu) kukurūzas cieti un etiķi. Pannā ieklāj cepamo papīru un olu baltuma masu formē 20 cm Ø. Vidū ar karoti izveido bedri.



Cep 150 grādos 1 stundu. Izslēdz krāsni un ļauj lai atdziest. Kamēr kūka krāsnī, taisa krēmu.
Bļodā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Katlā uzvāra pienu, un lej to olu masā, intensīvi maisot ar putojamo slotiņu. Pēc tam visu pārlej atpakaļ katlā un uz vidējas uguns maisot karsē kamēr sabiezē.



Krēmu liek atdzesēt auksta ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot. Kad krēms ir atdzisis, saputo saldo krējumu un samaisa kopā ar krēmu.



Ņem atdzisušo olbaltuma cepumu.



Liek to smukā šķīvī. Virsū smērē krēmu. Krēms ir daudz, to var iesmērēt gan pa vidu, gan vairāk uz malām. Virsū saliek ogas un gatavs !



Ar šo kūku nevar vilkt garumā. Tā ir jāēd uzreiz. Mmm! Ideāli. Maliņas ir kraukšķīgas, bet vidū mazliet mīksts.




2 komentāri: