Lapas

sestdiena, 2018. gada 7. aprīlis

Biezpiena smalkmaizītes (bulciņas)





Parastā rauga mīkla. Recepti un gatavošanu skatīt šeit .

Pildījums :

400 g trekns biezpiens 
80 g cukurs 
1,5 gab ola
60 g milti
Smērēšanai pus ola. 

Biezpienu izberž caur sietu, pieliek olu, cukuru un pēdējos iemaisa miltus, jo atkarībā no biezpiena mitruma un olu lieluma, miltu daudzums var variēt. Masai jābūt tādai, lai varētu uzsmērēt uz mīklas.
Kad mīkla ir uzrūgusi, to uzliek uz miltiem apkaisīta galda, izrullē taisnstūra veidā. Uzsmērē biezpiena masu, no augšējās malas atstājot kādu gabaliņu neapsmērētu.



No apakšējās malas sāk tīt ruletē. Satin, mazliet pielabo, pastiepjot garumu. Ir izveidojusies gara rulete. Sagriež gabalos.



Liek pa vienam uz pannas, veidojot smukas maizītes. Tas gals kas palika neapsmērēts jāpaliek apakšā bulciņai, lai neveidotos bulciņas ar astēm.



Man sanāca 21 bulciņa. Saliek uz divām pannām, uzraudzē, apsmērē ar olu. Cep 220 grādos.













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru