Lapas

sestdiena, 2018. gada 14. aprīlis

Apelsīnu mafini



Mīkla :
100 g sviests (mīksts)
200 g cukurs
3 olas
240 g milti
2 tējk. cepamais pulv.
1 tējk. vaniļas cukurs
150 ml spiesta apelsīnu sula (jārēķinās ar 2 apelsīniem)

Glazūra:
170g - 180 g pūdercukurs
2-3 ēdamk. apelsīnu sula

Sviestu ar cukuru saputo. Putojot liek klāt pa vienai olai. Sajauc sausās sastāvdaļas. Pieliek klāt miltu maisījumu un apelsīnu sulu. Izmaisa mīklu. Formītēs saliek mafinu papīra formītes, sadala mīklu. Man sanāca 19 gab. Cep 180 grādos 20 minūtes.


Atdzesē. Gatavo glazūru. Apelsīnu sulu sajauc ar pūdercukuru. Mafinus izņem no formiņām un katram ar tējkaroti uzsmērē glazūru.


Lūk tā! Ja vēlas, var uzkaisīt kādu dekoru, vai rīvētu apelsīna mizu. Es šoreiz iztiku bez dekoriem.



Mmmm! Garšīgi un ļoti ātri pazūd.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru