Lapas

piektdiena, 2015. gada 25. decembris

" Smilšu " mīkla jeb cepumu, plātsmaižu mīkla

Iznākums 850 g

Ideāls daudzums plātsmaižu apakšai izm. 34 x 38

250 g margarīns /sviests
150 g cukurs
1 ola
400 g milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
........................................................................
Iznākums 750 g

225 g margarīns/ sviests
127 g cukurs
1 ola
375 g milti
1/2 tējk.cepamais pulveris

Margarīnu / sviestu ar cukuru saputo. Pieliek olu, puto. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, piesijā saputotajai masai un samīca mīklu. Ilgi nemīca, tā lai viss turās kopā. Izveidojam kukulīti un tālāk veidojam cepumus, vai plātsmaižu apakšas. Ja nepieciešams, ietin plēvē un uzglabā ledusskapī. Tas, ka citās receptēs mīklu pirms gatavošanas jātur stundu ledusskapī ir pilnīgi nevajadzīgi, droši var gatavot uzreiz. Tikko gatavota mīkla viegli rullējas, bet auksta nav tik vijīga.



................................................................................................................................................
Iznākums 1 kg

300 g margarīns / sviests
170 g cukurs
1,5 gab ola
500 g milti
1 tējk. cepamais pulveris
.................................................................................................................................................




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru