Lapas

piektdiena, 2015. gada 25. decembris

Biezpiena plātsmaize (34 x 38)




Beidzot nopirku jaunu pannu un jāizmēģina recepte, kura man jau ir iepriekš rakstīta, bet mazliet pamainīju dēļ izmēriem. Iepriekšējā panna bija mazliet mazāka.

Smilšu mīkla 750-850 g (cik biezu grib apakšu), skatīt šeit doto daudzumu un gatavošanu

Smilšu mīklu ierullē pannā, kas izkaisīta ar miltiem vai izpūsta ar eļļu. Sadursta ar dakšu un mazliet apcep 200 grādos, tā lai nebūtu mīkla jēla.


Biezpiena masa :

1.200 kg biezpiens
8 olu dzeltenumi
8 olu baltumi
320 g - 350 g cukurs
75 g augu eļļa (izmantoju olīveļļu)
100 ml ūdens
vaniļas cukurs vai vaniļas esence, citrona miziņa
150 g - 200 g rozīnes vai aprikozes vai sukādes

Biezpienu izberž caur sietu, liek putojamā traukā un puto ar olu dzeltenumiem. Kad saputojies, lej klāt eļļu, puto, tad pamazām ūdeni, vēlreiz saputo. Iemaisa vaniļas cukuru, citrona miziņu.
Otrā traukā saputo olu baltumus ar cukuru. Tad abas masas samaisa kopā. 
Uz izceptās apakšas uzber žāvētos augļus, uzlej saputoto masu un izlīdzina.



Masa ir gandrīz līdz malām. No olu lieluma atkarīgs masas apjoms. Liek krāsnī, sākumā 10 minūtes cep 200 grādos, tad  samazina uz 175 grādiem. Cep kamēr virsma brūna.


Atdzesē, sagriež un mmmmmmmm, cik garda. Papildus biju uzsmērējusi zemeņu ievārījumu, pirms uzbēru rozīnes. Bet tas ir papildus saldums, bet saldummīļiem nekas nav par saldu. 



Līdzīgas receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/ogu-drumstalu-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/biezpiena-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/04/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/08/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas-2.html




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru