Mīkla :
113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Pildījums :
500 ml saldais krējums
60 g cukurs
vaniļas esence
1-2 tējk. kakao
Katlā uzvāra ūdeni, sāli, un sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, tad ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no uguns, lai mazliet atdziest.
Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa kamēr mīkla ir krēma konsistencē.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam ir robots uzgalis (13mm) izspiež garenas kūciņas.
Cep 210 grādos 20 - 25 min.
Atdzesētus pilda ar krēmu. Krēmus var taisīt dažādus. Vārīto krēmu, sviesta, ar kakao vai bez, vai vienkārši, kā šajā gadījumā, ar saldo krējumu.
Glazūrai izmantoju 100 g tumšo šokolādi, 50 g saldo krējumu. Saldo krējumu uzvāra, pieliek šokolādes gabaliņus un izmaisa. Kad glazūra vienmērīgi izmaisījusies, to klāj uz kūciņām.
Ņamm!
Līdzīgas receptes skaīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html
60 g cukurs
vaniļas esence
1-2 tējk. kakao
Katlā uzvāra ūdeni, sāli, un sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, tad ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no uguns, lai mazliet atdziest.
Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa kamēr mīkla ir krēma konsistencē.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam ir robots uzgalis (13mm) izspiež garenas kūciņas.
Cep 210 grādos 20 - 25 min.
Atdzesētus pilda ar krēmu. Krēmus var taisīt dažādus. Vārīto krēmu, sviesta, ar kakao vai bez, vai vienkārši, kā šajā gadījumā, ar saldo krējumu.
Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas esenci, pusei pievieno kakao.
Noglazē ar izkausētu šokolādi.
Noglazē ar izkausētu šokolādi.
Glazūrai izmantoju 100 g tumšo šokolādi, 50 g saldo krējumu. Saldo krējumu uzvāra, pieliek šokolādes gabaliņus un izmaisa. Kad glazūra vienmērīgi izmaisījusies, to klāj uz kūciņām.
Ņamm!
Līdzīgas receptes skaīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru