Iedvesmojos no norvēģu šova " Kakekrigen " (Kūku kari), kur pēdējā nedēļā dalībnieki sacentās par galveno balvu, braucienu uz Parīzi. Mīklas recepti ņēmu tieši no šī raidījuma. Un noteikti šo recepti arī turpmāk izmantošu arī citiem plaucētās mīklas izstrādājumiem.
113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Katlā uzvāra ūdeni, pieliek sāli, gabaliņos sagrieztu sviestu. Kad sviests izkusis, iemaisa miltus. Ar koka karoti ātri izmaisa mīklu.
Mazliet atdzesē, tad iemaisa pa vienai olai. Katru reizi kārtīgi izmaisot mīklu, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Pannā ieklāj cepamo papīru. Caur konditorejas maisiņu, kam nogriezts gals 12 mm (vai parastais uzgalis 12 mm), izspiež kūciņas.
Cep 210 grādos 20 - 25 min.
1) 250 ml salds krējums
30 g cukurs
vaniļas esence
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas esenci
2) 200 ml piens
60 g cukurs
40 g milti
1 ola
vaniļas esence
Samaisa olu, cukuru un miltus. Uzvāra pienu, iemaisa karstajā pienā maisījumu un maisot karsē, kamēr sabiezē. Pieliek vaniļas esenci. Ja grib treknāku, tad saputo ar sviestu.
Krēmus sapilda kūciņās un pārlej ar šokolādi.
100 g tumšā šokolāde
50 g salds krējums
Katlā uzvāra saldo krējumu. Noliek malā, un iemaisa šokolādes gabaliņus. Izmaisa vienmērīgu masu. Liek konditorejas maisiņā un pārklāj kūciņas.
Našķis gatavs!
Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-kukas-ekleri.html
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru