Lapas

pirmdiena, 2015. gada 16. februāris

Plaucētās mīklas bumbas " Profiteroles "


Profiterole ir franču deserts. Plaucētās mīklas bumbas pildītas ar putukrējumu vai vaniļas krēmu, pārlietas ar šokolādi. Kūciņas var pildīt ar dažādiem krēmiem, var pildīt arī ar siera salātiem.
Iedvesmojos no norvēģu šova " Kakekrigen " (Kūku kari), kur pēdējā nedēļā dalībnieki sacentās par galveno balvu, braucienu uz Parīzi. Mīklas recepti ņēmu tieši no šī raidījuma. Un noteikti šo recepti arī turpmāk izmantošu arī citiem plaucētās mīklas izstrādājumiem.

113 g sviests
2,4 dl ūdens (240 ml)
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Katlā uzvāra ūdeni, pieliek sāli, gabaliņos sagrieztu sviestu. Kad sviests izkusis, iemaisa miltus. Ar koka karoti ātri izmaisa mīklu.



Mazliet atdzesē, tad iemaisa pa vienai olai. Katru reizi kārtīgi izmaisot mīklu, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Pannā ieklāj cepamo papīru. Caur konditorejas maisiņu, kam nogriezts gals 12 mm (vai parastais uzgalis 12 mm), izspiež kūciņas.



Cep 210 grādos 20 - 25 min.



Kad atdzisuši, pilda ar krēmu. Es taisīju divu veidu krēmus.

1) 250 ml salds krējums
    30 g cukurs
    vaniļas esence
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas esenci

2) 200 ml piens
    60 g cukurs
    40 g milti
    1 ola
    vaniļas esence
Samaisa olu, cukuru un miltus. Uzvāra pienu, iemaisa karstajā pienā maisījumu un maisot karsē, kamēr sabiezē. Pieliek vaniļas esenci. Ja grib treknāku, tad saputo ar sviestu.

Krēmus sapilda kūciņās un pārlej ar šokolādi.

100 g tumšā šokolāde
50 g salds krējums

Katlā uzvāra saldo krējumu. Noliek malā, un iemaisa šokolādes gabaliņus. Izmaisa vienmērīgu masu. Liek konditorejas maisiņā un pārklāj kūciņas.



    Našķis gatavs!

Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/ekleri-ar-varito-mandelkremu.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-kukas-ekleri.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru