Lapas

ceturtdiena, 2015. gada 1. janvāris

Mandeļu saldējuma torte



Ja gribas svētkos pārsteigt ar ko savādāku, iesaku pagatavot šo saldējuma torti. Sātīgi un atsvaidzinoši. Un galvenais, ka paši būsiet pagatavojuši saldējuma torti, nevis pirkuši gatavu.

Bezē ripām 4 gab.:
7 olas baltumi
180 g cukurs
200 g mandeles

Krēmam:
500 ml saldais krējums
4 olas dzeltenumi
4 ēdamkarotes cukurs, vai apm. 80 g
80 ml brendijs vai rums

Apbēršanai:
mandeļu skaidiņas 100 g, vai 100 g mandeles

Pirms ķerās pie darba, jāizdomā vai varēs uzreiz izcept visas četras ripas. Tas ir atkarīgs no jūsu krāsns. Es sadalīju visu uz pusi un cepu pa divām ripām. Pirmais, mandeles apgrauzdē un samaļ. Saputo olas baltumu ar cukuru. Kad saputots, iemaisa samaltās mandeles.





Uz cepampapīra uzzīmē apļus. Liek masu un izlīdzina. Cep biskvītus  170*C 20 min .



Krēmam: Saputo saldo krējumu. Ūdens peldē sabiezina olas dzeltenumus ar cukuru. Krēmam pievieno olu dzeltenumus un brendiju. Visu kārtīgi izmaisa.  Kārto bezē ripas ar krēmu, pārber ar apgrauzdētām mandeļu skaidiņām, vai apgrauzdētiem un samaltiem riekstiem. Vislabāk torti kārtot uz plēves, lai pēc tam to ietītu. Noliek saldētavā.




Īstajā brīdī ņemam no saldētavas, griežam gabalos un pasniedzam. Kūku var ļoti viegli sagriezt. Krēmam pieliktais alkohols, krēmam neļauj sasalt ledū.



Lai izdodas un visiem labi garšo! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru