Lapas

otrdiena, 2014. gada 14. oktobris

Šokolādes desa ( saldā brunete )



Mmmm! Šis našķis ir ļoti salds našķu našķis, un parasti jau šis ir bērnu iecienītais. Arī manā bērnībā ar māsu gatavojām šo kārumu. Māsai padevās ļoti labi.
Bet izrādās, ka šis gardums ir portugāļu un itāļu deserts. Nosaukums-Šokolādes salami. Pamatā ir cepumi, sviests, olas, kakao vai šokolāde, cukurs ( vai bez), marmelāde, rieksti, rums (pieaugušajiem). Izplatīts vairākās valstīs. Katrs taisa kā nu pašam gribās.

400g smilšu cepumi (vai 360g -2 pac.Selgas cep.)
2 olas
100g cukurs
150 g sviests
50g kakao pulveris
250 g marmelādes gabaliņi
50 g rieksti

Sagatavo visas sastāvdaļas. Cepumus sasmalcina, tā lai būtu arī mazi gabaliņi. Marmelādi sagriež, riekstus sasmalcina.
Gatavojam katlā. Olas samaisa ar cukuru, karsē, maisa, pieliek sviestu, pēc tam kakao. Kārtīgi maisa.
 Masai pieliek sasmalcinātos cepumus, riekstus, marmelādi. Kārtīgi visu samīca kopā. Uz cepampapīra liek garenā formā. Var sadalīt divās daļās un izveidot divas tievākas desas. Satin cepampapīrā un noliek ledusskapī, lai sacietē.



Griež šķēlēs, un pasniedz.
P.S. Labots 20.10.2019. Ieliku jaunu bildi, un mazliet palaboju tekstu.
Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru