Lapas

otrdiena, 2014. gada 14. oktobris

Kefīra kūka



Mana bērnības kūka. Tā bija vienīgā kūka ko mācēju pagatavot vēl maza būdama. Ļoti vienkārša recepte.

150 g margarīns
1 glāze cukurs (200 g)
3 olas
1 glāze kefīrs (200 g)
pus tējk. soda vai cepamais pulveris
2 glāzes miltu (280 g)
1 tējk. vaniļas cukurs
citrona miziņa, kanēlis

Margarīnu sakuļ ar cukuru, olām. Kefīram pieliek sodu, izmaisa, lai sašūmējas. Tad to pielej mīklai, pieliek miltus. Pierīvē citrona miziņu, pieliek vaniļu. Ja kanēlis nepatīk, var arī nelikt. Bet tā kā es esmu kanēļmīle, tad to lieku. Visu kārtīgi izmaisa.
Masu lej kūkas formā 24 cm diametrā, izklātā ar cepampapīru un cep 180 grādos 40 min.


Pārkaisa ar pūdercukuru. Pieliek kādu ogu akcentam, un varam našķēties.



P.S. Labots 24.03.2019. Ieliku labākas fotogrāfijas. Tās tapušas sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru