Lapas

pirmdiena, 2022. gada 3. oktobris

Sāļā karamele

 


Tā sagadījās, ka man bija palicis pāri saldais krējums un domāju kur to izmantot. Šķirstot norvēģu recepšu grāmatu, atradu kur to pielietot. Tikai attiecīgi samazināju proporcijas.




100 ml saldais krējums

67 g cukurs

67 g glukozes sīrups (tā piešķir karamelei elastību)

25 g sviests

1,5 g sāls ( kārtīga šķipsna, ja nevar nosvērt)

1/2 tējk. vaniļas cuk.


Uz sakarsētas plīts liek katliņu, mazliet ieber cukuru, maisa, kamēr cukurs sāk kust. Ber klāt pa daļām pārējo cukuru un maisa, kamēr viss cukurs ir izkusis un sāk karamelizēties. Jāskatās, lai nepaliek par tumšu, citādi būs rūgtens. Kad ir smuki brūns, tad pieliek glukozi, izmaisa. ( 1 ) Uz mirkli katliņu ieliek auksta ūdens peldē, lai nedaudz atdzesētu. Katliņu liek atpakaļ uz plīts, uz vidējas uguns. Pielej saldo krējumu un pieliek vaniļas cukuru ( 2 ) . Karsē kamēr viss ir vienmērīgi izkusis un nav kunkuļu. Atdzesē, lai nav karsts, bet silts. Pieliek sviestu, sāli. Izmaisa ( 3 ).  Sablenderē, lai karamele būtu gluda un spīdīga ( 4 ).





Karameli lej burciņā un to var uzglabāt ledusskapī 2 mēnešus.




📷 https://hilmarivarsonphotography.wordpress.com/portfolio/bakery/


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru