Translate

trešdiena, 2021. gada 2. jūnijs

Biezpiena tarte ar ogām

 


Tartes forma 28 cm diam.


Mīkla:

200 g sviests

100 g pūdercukurs

1 ola

250 g milti


Pildījums :

400 g biezpiens

4 olas

125 g cukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

50 g milti

1 ēd.k. eļļa

Ievārījums (ķiršu, zemeņu vai cits) 

Dažādas mazas ogas


Mīklai visas sastāvdaļas samīca mīklā. Ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 30 min.


Pēc tam formu iepūš ar eļļu. Uz galda parullē mīklu, lai sanāk kaut cik apaļa. Ieklāj formā, ar pirkstiem izlīdzina pa malām. Mīkla būs vairāk, paliks pāri no malām. Lieko mīklu var ietīt plēvē un ielikt saldētavā, to varēs izmantot vēlāk.


Mīklu sadur ar dakšu. Ieklāj virsū cepamo papīru, uzber pupas vai zirņus vai ko citu atbilstošu ( lai mīkla smuki izceptos). Cep 180 grādos apm. 20 min.


Pēc tam noņem pupas, cepamo papīru, noliek, lai padziest. No formas neņem ārā.

Tikmēr taisa pildījumu.

Biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, eļļu kopā sajauc. Var ar mikseri, vai putojamo slotiņu.

Vispirms uz izceptās tartes uzsmērē ievārījumu. Tad pa virsu liek biezpiena masu. Virsū uzber ogas šur un tur. 




Un pēdējo - sarīvē uz rīves palikušo mīklu un uzber pa virsu.




Liek cepties 175 grādos apmēram 40 min.

Pēc tam kārtīgi atdzesē. Tā kā es cepu vakarā, tad vēlāk ieliku ledusskapī uz nakti, lai savelkās. Otrā dienā biezpiena maizīte ir ļoti garšīga.



Titulbildes foto tapis sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru